Historie


Tilbage til forside

COTAPAXI New Orleans Jazzband
Orkestret blev startet sidst i 60’erne, af to tidligere medlemmer af Royal Garden Jazzmen fra Nykøbing Mors. Svend Knudsen (Heide) og Erik Bendsen.

Begge havde forladt byen, og havde bosat sig i Århus. Suppleret med lokale musikere, opstod det nye orkester, Cotapaxi New Orleans Band. Bandet fik hurtigt fodfæste i det lokale jazzmiljø, og blev flittigt brugt på Trinbrættet, og Tagskægget.

Senere kunne det populære band, også høres på Sofus Ferdinand, Vognporten, Kridthuset, Jazzhuset Göteborg, samt diverse jazzklubber landet over.
Efter et par nødvendige udskiftninger, bestod bandet omkring 1970 af flg:

Niels Knudsen, tp, Erik Bendsen, cl/sax, Aage Hjortshøj, tb, Ib Haagen, bjo/sang, Holger R. Vestergaard, bas, Jens Jensen, dr. Senere kom Erling Rasmussen med på Cornet/piano., Derek Cook på bas, og Orla Pedersen dr.

I denne periode i 70’erne, havde bandet flere profiler med som gæstesolister: Cuff Billett, UK, Butch Thomson, USA, Wild Bill Davison, USA, Jack Dupree, USA.

Omkring 1981, forlod Erik Bendsen og Orla Pedersen orkesteret, og genstartede det
kendte Kardinalerne, som havde ligget stille i flere år, og det blev så enden på Cotapaxi for denne gang.

I 2014 mødtes en del af medlemmerne fra det gamle orkester igen til en stor fødselsdags fest, med mange musikere, og tanken om at genstarte Cotapaxi opstod. Det lykkedes efterhånden at få samlet bandet og nu er det en realitet.

Besætningen ser ud som flg:
Ole Kirk tp, Erik Bendsen cl, Aage Hjortshøj tb, John Andersen bas, Per Larsson p, Uffe Hansen dr.

Cotapaxi ønsker at præsentere den musik med den sound, den såkaldte New Orleans revival stil, som blev spillet af George Lewis, Bunk Johnson og Kid Ory og Louis Armstrong m.fl. fra ca. 1940erne og fremefter, for det bredest mulige publikum.

Jazzmusikken, som blev spillet fra omkring 1900 tallet i New Orleans, var tidens pop og med ørehængere som vi i dag kender som evergreens og jazzstandards, var overvejende dansemusik, og som dengang den først blev indspillet på plade i 1917, opfattedes som værende temmelig uartig.

COTAPAXI NEW ORLEANS JAZZBAND spiller de iørefaldende dansevenlige melodier, blues, ragtime og spirituals med stor entusiasme og medrivende spilleglæde, som får ethvert publikum til at rokke med hovedet og vippe med fødderne i takt til musikken.